GRADINITA HAPPY KIDS OTOPENI

OFERTA EDUCATIONALA 2024-2025

Aceasta  OFERTA EDUCATIONALA  raspunde asteptarilor parintilor privind functionarea gradinitei.

 Dorim să vă facem cunoscută instituţia noastră şi vă mulţumim pentru interesul acordat!

”Happy Kids for a Happy Life” este sloganul prin care gradinita noastra isi coordoneaza intreaga activitate, aducand bucurie prin actul educational sustinut intr-un mediu sigur si sustenabil.

1. Conditii generale

1.1. Istoricul si evolutia

Prin infrastructura logistică şi materială pe care o punem la dispoziţie, prin resursele umane de care dispunem, am creat o instituţie de educaţie preşcolară care constituie un model pozitiv pentru comunitatea locală atât din punct de vedere al calităţii învăţământului cât şi a seriozităţii organizatorice.

Această grădiniţă vrea în primul rând să sprijine menţinerea şi dezvoltarea culturii şi traditiilor  zonei de nord  , respectiv a orasului Otopeni.

De aceea suntem convinşi că am creat o instituţie model din toate punctele de vedere.

 

1.2. Fondatorul

Grădiniţa  Happy Kids Otopeni  este o instituţie a  SC  Happy  Kids Otopeni SRL

Adresa gradinitei: Otopeni, strada Ion Luca Caragiale  ,nr 17, Judetul Ilfov

 

1.3. Spatiul educational

Spatiul educational se intinde pe o suprafata de 600 mp, cu o gradina generoasa si multi pomi fructiferi, umbra pe tot parcursul zilei, gradina de legume si ierburi aromatice, zone impartite pe diverse tematici si o cladire cu o suprafata utila de 280 mp amenajata special pentru crearea unui ambient cald si primitor, cu dormitoare separate de salile de curs, grupele luminoase, cu ferestre generoase, grupuri sanitare cu dotari specifice gradinitelor, cabinet medical propriu, incaperi destinate personalului, sistem de alarma si supraveghere video interior/exterior.

 

1.4. Echipa

* Director Educativ :Voiculescu Elena Mariana

*Manager administrativ: Udisteanu Alice Mihaela

* Personalul este format din cadre didactice calificate, cadre dicatice auxiliare si cadre nedidactice, asistent medical

2. Conceptul gradinitei

2.1. Ce este important pentru noi

”Happy Kids for a Happy Life!”

Un copil fericit va fi un adult implinit, cu o viata fericita. Pentru ca un copil sa fie fericit si sa devina un adult sanatos, increzator in propriile forte, asumat si multumit cu alegerile pe care le face tinand cont de el, familie si societate, are nevoie de a creste si a se dezvolta intr-un mediu sigur, calduros, in care educatia sa impleteasca partea cognitiva cu cea afectiva, iar prin atingerea nevoilor pe toate planurile, sa dobandeasca starea de bine care il va ajuta in dezvoltarea unui caracter frumos, cu respect pentru unicitate si pentru semenii sai. 

Curriculumul grădiniţei este cel de stat, elaborat de Ministerul Educaţiei şi  Cercetarii  , la care se adauga bunele practici din alternativele educationale Waldorf si Montessori.

O componentă predominantă a pedagogiei noastre este aceea de a crea o legătură puternică de încredere între copil şi educatoare. Vom asculta cu atenţie ce au de spus copiii, îi vom observa şi le vom urmări aptitudinile şi talentele individuale. Astfel vom putea lucra împreună cu ei la îmbunătăţirea cunoştinţelor. Educaţia copilului  presupune să recunoaştem şi să acceptăm la fiecare în parte talentele dar şi punctele slabe şi astfel să începem să construim împreuna. Ceea ce copilul învață, trebuie aplicat, interiorizat si manifestat.

Vom lăsa copiilor spaţiul necesar pentru dezvoltarea propriei personalităţi. Prin alternativele oferite în timpul jocului vor putea să se dezvolte din punct de vedere creativ şi îşi vor putea exersare imaginatia. Vom avea grijă ca aceste alternative să fie bogate si purtătoare de inspiraţie. Jocul liber dar şi cel dirijat va duce nu doar la dezvoltarea rapidă din punct de vedere cognitiv dar si la exprimarea trairilor emotionale.

VIZIUNEA GRADINITEI este de a darui societatii copii fericiti, iar atunci cand pasesc pragul scolii, sa imbratiseze noul mediu cu incredere si bucurie, cu valori morale dobandite in anii prescolaritatii, care ii vor insoti pe tot parcursul vietii. Aceasta viziune vine cu responsabilitatea noastra de a crea o atmosfera cat mai sanatoasa, calda si armonioasa pentru copii, unde sa invete valoarea prieteniei, a comunitatii, acceptarea, cooperarea, libertatea de exprimare si recunostinta.

MISIUNEA GRADINITEI HAPPY KIDS OTOPENI este aceea de a asigura un ambient sigur sin placut pentru copii, dezvoltarea abilitatilor kinestezice si educarea printr-un sistem sustenabil care sa ajute copiii pe parcursul lor scolar ulterior si al intregii vieti.

 

2.2. Copilul are urmatoarele drepturi/Reguli de baza

  • Dreptul unei atitudini pozitive din partea celorlalţi
  • Dreptul de a fi lăsat în linişte
  • Dreptul de a dormi sau de a se relaxa, atunci când este obosit, dar nu forţat să facă aceste lucruri
  • Dreptul la dezvoltarea individuală, în ritm propriu
  • Dreptul la un mediu înconjurător non-violent
  • Dreptul la  confruntare cu adulţi si copii
  • Dreptul la solidaritate în grupă
  • Dreptul de a construi contacte sociale si de a fi sprijinit în a face acest lucru
  • Dreptul de a decide asupra partenerului de joacă
  • Dreptul la o relaţie de parteneriat cu adulţii
  • Dreptul participării părinților la viaţa de grădiniţă
  • Dreptul de a cerceta si a experimenta
  • Dreptul la fantezie si la lumea proprie
  • Dreptul de a-şi descoperi limitele
  • Dreptul de a învăța cum să reacţioneze în faţa pericolului
  • Dreptul de a  descoperi consecvenţele propriului comportament
  • Dreptul de a gestiona spațiul în funcţie de nevoile lui
  • Dreptul la o trecere lină între grădiniţă şi familie/casă.
  • Dreptul la o alimentaţie sănătoasă

 

2.3.Domeniile de activitate prin care vom purta copiii in gradinita

 Dezvoltarea vorbirii

Un aspect evident important îl constituie dezvoltarea lingvistică.

Cunoaşterea , învăţarea  si ingrijirea limbii şi  culturii in care s-au nascut   este o mare provocare pentru copil. Limbajul este un rezultat al perceperii cu toate simţurile. Copiii înregistrează noţiuni din mediul lor înconjurător şi astfel dezvoltă imitând propriul lor limbaj.

Copilul este încurajat să-şi dezvolte limbajul zi de zi prin jocuri de mişcare, basme, povestiri, cântece, jocuri în cerc dar mai ales în interacţiunea copil-educator/educatoare şi copil-copil.

Orice discuţie purtată cu copilul  are ca scop  calitatea limbii vorbite si intelegerea mesajului transmis.  Educatoarele au grijă ca şi discuţiile între personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic  să se desfăşoare pe un ton cald, calm dar elevat , respectand regulile bunului simt. Intenţionăm să asigurăm  o fluidizare a limbii vorbite , iar evoluţia copilului Dvs. in acest sens  ,va fi monitorizată cu atenţie.

 Jocul liber

În grădiniţa noastră jocul copiilor stă în centrul activităţilor.

 În timpul jocului,  copilul dezvoltă aptitudini care mai târziu vor fi esenţiale în viaţă: concentrarea, noţiuni de cauzalitate, însuşiri fizice şi chimice ale obiectelor, reguli de comportament, moralitate şi toleranţă, soluţionarea conflictelor.

Jocul este astfel mult mai mult decât doar o „preocupare” oarecare. Este modul elementar de expresie al copilului şi este absolut necesar pentru dezvoltarea fizică, psihică şi intelectuală.

În cadrul sălilor de grup copiii vor găsi jocuri şi jucării special alese pentru a-i conduce spre o activitate constructivă.

Toate jucăriile sunt disponibile tuturor copiilor. Ei îşi vor putea alege singuri jocul sau jucăria preferată.

Educatoarele vor observa fiecare copil în parte şi vor încuraja activităţile pe care copilul le îndrăgeşte.

 Astfel se va dezvolta împreună cu copilul tematica curriculară.

Oferte pentru  jocul liber in grupa si in aer liber şi creativitate:

  • Bricolaj cu diferite materiale (plastilină, lut, ceară, lemn, plastic)
  • Pictură şi desen în toate formele posibile
  • Lectură
  • Interpretarea imaginilor din cărţi
  • activităţi muzicale, instrumente flaut
  • educaţie fizică,
  • cercuri de discuţii / jocuri interactive
  • joc de rol / teatru / mimică
  • activitate gospodărească: gătit, cusut, ţesut, curăţenie

Pregătirea pentru scoala

Acest aspect reprezintă unul din obiectivele pedagogice importante pentru noi. Copiii ce frecventează grupa mare vor avea ca scop esenţial aprofundarea cunoștințelor din domeniul limbii si comunicarii  la un nivel mult mai înalt, astfel încât fiecare dintre ei să fie pregătit sa abordeze cu succes o școala  disciplinele corespunzatoare.

 În formarea copiilor punem accent foarte mult pe comunicarea libera intre copil si educator,copil-copil si totodata acumularea de cunostinte generale.

Copilul dobândește astfel siguranța de sine, încrederea în forțele proprii, capacitați ce îl vor ajuta în adaptarea la mediul nou școlar.

Sarbatorile in gradinita

  • Octombrie – Sarbatoarea Recoltei
  • Noiembrie – Sarbatoarea ”Lampasele Sf Martin”
  • Decembrie – Sarbatoarea Nasterii Pruncului Isus
  • Ianuarie – Jocurile iernii
  • Februarie- Carnavalul meseriilor
  • Martie – Ziua Mamei
  • Aprilie-Mai – Iepurasul de Paste
  • Iunie – Sarbatoarea verii

 Activitati optionale

În afară de activităţile comune din programul zilnic, oferim copiilor atât in cursul dimineții cât si după-amiaza activităţi opţionale cum ar fi: dezvolatrea limbajului prin jocuri de rol, lumea povestilor, creionul fermecat.

Colaborarea cu parintii

Ceea ce facem noi în grădiniţă sprijină şi completează educaţia copilului în propria familie.

Colaborarea cu familia este foarte importanta, de aceea aceasta va juca un rol esenţial în viaţa de grădiniţă.

O abordare deschisă din partea ambelor părţi asigură o relaţie bazată pe încredere, dialog constructiv în mod regulat între educatori şi părinţi si transparenţa muncii noastre.

Grădiniţa noastră oferă următoarele opţiuni in acest sens:

  • intalniri cu părinţii
  • discuţii între părinţi şi educatori
  • ateliere cu parintii
  • serbarea diferitelor sărbători şi organizarea acţiunilor din cadrul calendarului școlar.

Spatii si materiale

Sălile de grupă ale gradinitei sunt amenajate cu mobilier specific spatiului unei gradinite .

 Fiecare grupa  este dotata cu mobilier  pe domenii de activitate.

 

Copiii au posibilitatea de a-şi urma interesele individuale şi de a se juca nestingheriţi în grupuri mici alese de ei.

În fiecare sală de grupă avem câte un colţ pentru bibliotecă, relaxare, construcţii, teatru de păpuşi, sport, artă, colţul naturii si al papusii, etc.

Această delimitare a spaţiului face posibilă observarea atentă a întregii grupe dar oferă şi posibilitatea ca educatorii să lucreze individual cu câte un copil.

3. Alte aspecte de continut

3.1. Programul gradinitei

Luni până Vineri /  08:00 – 18:00

ORARUL  ZILEI

08:00 – 08:45

  • Copiii sunt aduşi în grădiniţă.
  • Are loc triajul de catre un cadru medical calificat.
  •  Copiii vor experimenta în grupa proprie jocul liber sub coordonarea   educatoarei.

9:00

  • Se încuie uşa de la intrare. Nu se mai permite intrarea decat daca a fost anuntata intarzierea.

09:00 – 12:30

  • Joc liber in grupa
  •  Activităţi curriculare( cercul de dimineata/salutul, proiecte tematice, muzică si activitati artistico-plastice )
  • Joc liber in curtea gradinitei
  • Basm /Teatru de masa
  •  Excursii citadine / Vizite la obiective de interes cultural/

 12:30  –  13.00

  • Masa de pranz

13.00 – 13:30

  • Terminarea cursurilor pentru  programul normal şi plecarea copiilor cu program normal.

 13 :30 – 16:00

  • Odihnă

 16.00 – 16.15

  • Gustare

16.15 – 18.30

  • Activitati recuperatorii
  • Joc liber
  • Activităţi opționale

până la cel târziu 18.00

  • Plecarea copiilor de la programul prelungit.

 

Important  !  

Vacanţele: vezi Calendarul Gradinitei 2024 – 2025

Pe perioada de vacanţă se pot oferi tabere sau activităţi de timp liber

Este posibilă frecventarea grădiniţei şi in luna august

În luna AUGUST (ultima saptamana, grădiniţa este închisă pentru lucrări de întreţinere, amenajări şi eventuale reparaţii.

Vă rugăm să aduceţi copilul la Grădiniţă cu punctualitate, aşa încât să se poata juca impreuna cu ceilalti colegi.

La fel de importantă este punctualitatea Dvs. la plecarea copiilor. Aşteptarea nu face bine copilului Dvs.

Modificarea programului în situaţii excepţionale se va comunica din timp prin telefon sau E-mail.

3.2. Supervizarea

În timpul programului grădiniţei,  copilul Dvs. se află în grija şi responsabilitatea noastră. Vă rugăm să aveţi grijă să lăsaţi copilul la intrarea in gradinita. Din acel moment începe responsabilitatea noastră. Ea se încheie în momentul în care Dvs. sau persoana împuternicită  îl ia de la noi la terminarea programului.

3.3. Îmbracamintea

Copilul trebuie să fie îmbrăcat comod, în haine uşor de curăţat şi rezistente fiindcă există riscul să se păteze cu acuarele, plastilină, lut, clei, ş.a.m.d.

Nu trebuie să fie îmbrăcat prea gros, grădiniţa fiind bine încălzită.

De asemenea vă rugăm să îmbrăcaţi copilul în haine corespunzătoare cu vremea de afară, deoarece copiii vor petrece cel putin 1h dimineata si 1h dupa amiaza in curtea gradinitei ,indiferent de vreme. Atunci când ieşim în parc, Ferma Animalelor, Zoo, Grădina Botanică, o vom face tot indiferent de vreme.

3.4. Incaltamintea de grupa

În incinta grădiniţei copiii vor purta numai încălţăminte de grupa dedicată activităţilor zilnice ce se vor desfăşura în toate colţurile tematice din grupă .

I m p o r t a n t : Vă rugăm sa însemnați toate hainele copilului Dvs. cu numele său.

3.5. Alimentaţie

O alimentaţie echilibrată este importantă pentru copii.

Copiii vor primi doar alimente proaspăt preparate şi suficient de variate.

Meniul se va stabili de către  medicul nutritionist al grădiniţei şi cu managerul administrativ.

Pregătirea şi debarasarea mesei o vor face copiii împreună cu educatoarele.

Fiecare masă este precedată de o rugăciune de mulţumire.

Vă rugăm să nu daţi copilului Dvs. mâncare de adus în grădiniţă. Pentru mici gustări va avea la dispoziţie fructe proaspete. Copiii vor avea pe tot parcursul zilei oricând acces la apă plata.

3.6. Dinti sanatosi

Spălatul pe dinţi este esenţial şi trebuie să intre în reflex. De aceea vom face acest lucru cu ocazia fiecărei mese importante a zilei. Copiii vor folosi propriile periuţe şi pahare.

Periuţele de dinţi se vor schimba obligatoriu odată la 3 luni sau dacă este cazul şi mai devreme.

3.7. Zilele de nastere ale copiilor

Ziua de naştere a copilului este o zi deosebită şi se va sărbători în mod tradiţional. În acea zi copilul poate aduce de acasă ceva dulce pentru colegii săi de grupă: prăjituri, tort – alimente care intră în grădiniţă exclusiv pe baza unui certificat de calitate emis de producător.

Se va cânta si dansa creand o atmosfera de bucurie in grupa.

Sarbatorirea zilei de nastere va fi afisata la avizier.

3.8. Jucarii de acasa

În principiu nu este permisă aducerea la grădiniţă a jucăriilor proprii. In perioada de acomodare, este permisa detinerea unei jucarii preferate la dormitor, pentru ca adaptarea la noul mediu sa fie mai usoara

3.9. Comunicarea parintilor cu gradinita

Vă rugăm să evitaţi să contactaţi educatoarele din grupa,  respectiv telefonic până la ora 13:30.

De aceea vă rugăm să ne contactaţi telefonic/sms în situaţii clare de urgenţă  (de exemplu atunci când nu reuşiţi să luaţi copilul de la grădiniţă la timp).

Restul întrebărilor se vor putea adresa prin SMS ‚whatsup,  E-mail  sau direct educatoarelor în perioada aducerii sau luării copilului, sau în intervalul de audienţe ce va fi afişat. Puteţi de asemenea să daţi copilului o scrisoare cu informaţii pe care s-o înmâneze educatoarei sale.

În cazuri urgente, dacă primiţi analize medicale ale copilului care indică o boală contagioasă, vă rugăm să contactaţi asistenta medicală.

3.10. Comunicarea gradinitei cu parintii

În zona de intrare in grădiniță  sunt poziţionate aviziere pe care veţi găsi informaţii actualizate lunar.

Veţi fi informat asupra tematicii următoarelor săptămâni, asupra ofertelor extracurriculare, excursii, şedinţe şi alte activităţi.

Vă rugăm să vă înscrieţi din timp pentru asemenea evenimente(fie pe mail, telefonic), altfel există riscul de a nu putea lua parte din motiv de nepunctualitate.

Comunicarea cu părinţii se va face predominant prin whatsup si E-mail.

Informaţiile foarte importante sau urgente vă vor fi comunicate personal sau telefonic.

 

Informaţiile publice găsiți pe site-ul nostru  www.happykidsotopeni.ro

Informatii despre Decizia de Constituirea a Consiliului de Administratie al Gradinitei Happy kids găsiți aici.

Va multumim pentru interesul acordat si va asteptam cu drag la gradinita!

Despre noi

Numele "Happy Kids" a fost ales din dorinta de a crea un loc in care copiii sa creasca fericiti si sa duca cu ei mai departe fericirea dupa ce devin adulti.
Pentru ca acest lucru sa fie realizabil, este nevoie de un mediu propice dezvoltarii armonioase ca individ, dar si ca parte a unei comunitati.
Copilul are nevoie sa se dezvolte intr-o atmosfera calda, iubitoare, dar care sa poata pune bazele principiilor sanatoase de viata, a virtutilor, a moralitatii, a libertatii , a respectului fata de sine si fata de ceilalti si a curajului. De aceea, am ales ca specific o abordare individualizata, in care comunicarea intre parinti si cadrele didactice sa fie una activa, deschisa, iar evolutia copilului din punct de vedere emotional sa fie prioritara, fapt pentru care metoda si oferta educationala este inspirata din sisteme de invatamant alternative, care se bazeaza pe o intelegere profunda a naturii si a dezvoltarii umane.

Happy Kids Otopeni

Strada I.L. Caragiale, Otopeni
+40 723 179 292
ASOCIATIA HAPPY KIDS OTOPENI - Otopeni
WhatsApp chat